
Lekker beter
Lekker eten en goed presteren, zonder aan de superfoods, supplementen of een streng dieet te moeten, dat is de insteek waarmee huisarts Rutger Verhoeff en topkok Ramon Beuk dit kookboek schreven. Klinkt niet verkeerd, toch? Is het ook niet. In het boek legt de dokter uit welke voeding je bij een bepaalde activiteit nodig hebt en de topkok verwerkt deze info in een leuk en lekker recept. In het hoofdstuk ‘denkwerk’ vertelt de dokter welke voedingsstoffen we nodig hebben bij studeren en werken. We hebben bijvoorbeeld 30 tot 40 gram vezels per dag nodig. De kok bedenkt hier een fruitsmoothie met volkorenbrood erin verwerkt bij. Verrassend, simpel en lekker. Soms hebben we juist zin om gewoon lekker te genieten en niet na te denken over calorieën. Daarover gaat het laatste hoofdstuk ‘comfortfood’. Eten dat gelukkig maakt. Een prachtig recept van de topkok met Surinaamse roots: moeders pom. Een populaire Surinaamse ovenschotel met waarschijnlijk een Joodse oorsprong. Alleen de foto doet al watertanden. Kortom: een lekker beter kookboek. (YB)